Fixa till det på altanen

Ibland behöver man inte bryta upp all funktion och bygga om för att man ska kunna få till det på ett bra sätt. Bara en sådan sak som altaner. Det är ju många idag som river det gamla de har och bara bygger upp något överdådigt som närmast är groteskt stort. Man bör ställa sig samma fråga här som inför en renovering i köket. Behöver jag faktiskt så här mycket detaljer? Kan jag nöja mig med hur det ser ut? Kan några små ändringar göra det som får mig att trivas som allra bäst? Jag tror att så är fallet många gånger. Man behöver helt enkelt inte riva allt och bygga nytt, det som finns där redan kan mycket väl vara nog med några få justeringar.

Så har jag resonerat när jag tog min altan i anspråk. I ärlighetens namn handlade det mycket om att spara pengar, men också att jag inte ville göra allt för mycket eftersom min plan utgick från att jag skulle sköta hela arbetet själv. Mina äldre leder är fortfarande färska så det är ett arbete jag kände att jag kunde klara av, och så var mycket riktigt fallet. Det blev till att slipa upp allt gammalt trä, olja om träet och samtidigt byta ut bräder som har sett bättre dagar. Till altanens enda sida byggde jag också ett staket, så nu blev det en betydligt bättre inramning. Med lite nya möbler på plats och mycket blomster i olika hörn så blev slutresultatet något som vart helt annorlunda från starten, och det krävdes inte speciellt mycket för att få det gjort! Mycket stolt och nöjd med det jag lyckats med, alldeles själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *